Image Description

שמואל ארנון

  • פורסם 21 פברואר 2024

ואדי באר שבע - מאת שמואל ארנון 

הספר מציג את באר שבע של שנות ה-50-60 דרך עיני נער מתבגר, עם תמונות רבות ומידע נוסטלגי רב. קיימים סיפורים על הרפתקאות וחוויות ילדות במדבר, כולל תיאורים נוסטלגיים של השכונה והעיר. 

בספר תיאור חי של בוקר בביתם של הורי הילד בתקופת ראשית המדינה. הבית אמנם קטן, אבל קיימת חמימות וקשר עם שכנים שנכנסים מידי בוקר לשתות תה, והילד שומע הכל מתוך נמנום ושינה. הסיפור נמשך בשני קווי סיפורת מקבילים – סיפורי הרפתקאות ילדוּת בסביבה מדברית בצד תיאורים של השכונה והעיר. הקורא מתוודע לתפקידיו של הילד – הבאת קרח ונפט הביתה, הליכה למכולת, גידול וטיפוח הצמחים בגינה ועוד. העלילה נמשכת עם חוויותיו של הילד בטיולי הרפתקאות, על הרוכלים ובעלי המקצוע, ההווי המיוחד בשכונה, האמונות הטפלות, האנשים, המקומות, תכניות הרדיו להן הקשיבו, השוּק העירוני, הקשרים עם בדואי הנגב ועוד. הסיפור מקיף תקופת שנים די ארוכה, כולל מידע נוסטלגי רב ומלווה בתמונות. 


Image Description

ביקורות

שמואל ארנון הוא יוצר המבטא חוויות מתקופת ילדותו. בספרו הנוכחי פורש המחבר בתיאור מפורט ובדייקנות את נופיה והווייתה של עיר ילדותו. ניכרת אמינות ריאליסטית רבה של הבית, השכונה, המנהגים והמשחקים והטיפוסים השונים. עינו הבוחנת, זיכרונו ויכולתו לשחזר אינם מחמיצים אף פרט. הספר כתוב מתוך אהבה ואמפתיה רבה. מקום מרכזי בספריו תופסים באר שבע והדרום. בכך הוא משתלב ביצירות המתארות אזור זה. הספר מומלץ לנוער ומבוגרים. 

עמיקם יסעור – מנחה ערבי ספרות

קראתי את הספר "ואדי באר שבע" ונהניתי מאוד! הספר כולל זיכרונות נוסטלגיים, הרפתקאות מרתקות ותיאורים מפורטים וציוריים. ממש אפשר לראות את המראות ולהיות בתוך החוויות המתוארות בו. בטוחני שמבוגרים וצעירים ימצאו בו עניין רב. 

מירב לוי – סופרת

לשמואל ארנון קול ייחודי בספרות העוסקת בהווי חייהם של העולים החדשים וחבלי קליטתם בארץ. ממליצה מאוד! 

פרופ' אלינער בַּרְקָת – מרצה להיסטוריה

הספר מצייר תמונת ילדות מקסימה ומשמש תיעוד על התקופה והשינויים שחלו בבאר שבע ובחברה, מאז ילדותו של המחבר. מתוך כל הסיפורים והתיאורים עולים מראותיה של העיר בעבר, דמותו של הילד העולה החדש והחברה שהקיפה אותו. השפה טובה מאד, עשירה ונעימה לקריאה. הספר מעניין, מרתק ויפה! מומלץ מאוד!  

שלומית ולר – לקטורית